ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

                                          ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ            (Νίκος Γκάτσος)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως πολλές φορές σας έχουμε ενημερώσει, μέχρι σήμερα, έχουμε καταθέσει πέντε μελέτες που αφορούν την βιωσιμότητα του Ταμείου. Ξεκινήσαμε από την αρχή ασχολούμενοι με όλες τις δομές του Ταμείου και εξειδικεύσαμε στα πλέον φλέγοντα θέματα. Ειδικά για τα έσοδα, κάθε φορά που άλλαζε ο ασφαλιστικός νόμος, και πάντα μετά από ενδελεχή μελέτη των αλλαγών, εμείς αναπροσαρμόζαμε τις προτάσεις μας ώστε το Ταμείο να μπορέσει να θωρακιστεί.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις όχι μόνο δεν είδαμε από τις παρατάξεις που «κόπτονται» για το αύριο του

Διαβάστε περισσότερα: ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

ΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΙ ΜΙΚΡΑΙ ΔΑΠΑΝΑΙ ΔΑΠΑΝΩΣΙ

(Τις περιουσίες οι μικρές δαπάνες τις εξαφανίζουν)   ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά και την ολοκλήρωση της εθελουσίας, προκύπτει αβίαστα ο προβληματισμός για το μέλλον του ΤΥΠΕΤ.

Όπως επανειλημμένα σας έχουμε ενημερώσει η βιωσιμότητα του Ταμείου εξαρτάται από τον συνδυασμό δύο παραγόντων. Την συστηματική παρακολούθηση των εσόδων, πράγμα ανύπαρκτο μέχρι πρότινος, και την μείωση των δαπανών ώστε αυτές να μην υπερβαίνουν τα έσοδα.

Επίσης σας έχουμε ενημερώσει πως, σε ό,τι μας αφορά, το ΤΥΠΕΤ είναι ένας οργανισμός με διάφορα εργαλεία (Υγείας Μέλαθρον, Οδοντιατρικό, εξωτερικά ιατρεία).

Διαβάστε περισσότερα: ΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΙ ΜΙΚΡΑΙ ΔΑΠΑΝΑΙ ΔΑΠΑΝΩΣΙ

ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τηρώντας την υπόσχεσή μας να σας ενημερώνουμε για όλα εκείνα που μας αφορούν άμεσα σε ότι έχει να κάνει με το ΤΥΠΕΤ, και επειδή στην ενημέρωση πρέπει να υπάρχει συνέχεια, ήρθε η ώρα της βήμα προς βήμα προσέγγισης.

Ως παράταξη είχαμε δεσμευτεί πως, σε πείσμα των καιρών, θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε ζωντανό το Ταμείο χωρίς να πειραχθούν ούτε οι εισφορές ούτε οι παροχές. Ακόμα και φέτος, που οι συνέπειες της εθελουσίας θα ήταν πιο εμφανείς, από τον Γενάρη του 2015 επιμέναμε πως η χρήση δεν θα ήταν ελλειμματική αλλά οριακή! Σε λίγο καιρό που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα θα φανεί εάν η πίστη μας αυτή δικαιώθηκε!

Όμως

Διαβάστε περισσότερα: ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πληροφορηθήκαμε, όπως και σεις, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε με επιστολή του, μεταξύ άλλων και τις κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ από την Τράπεζα για την μακροχρόνια φιλοξενία μεταναστών.

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, ως μόνο αρμόδιο, ούτε που ενοχλήθηκε!

Το γεγονός αυτό δημιουργεί μία σειρά ερωτημάτων στα οποία θα περιμένουμε απάντηση.

  • Γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών δεν χρησιμοποιεί τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου;

  • Γιατί δεν χρησιμοποιεί τις

Διαβάστε περισσότερα: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε τον Ιούνιο το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. προχώρησε σε προκήρυξη τριάντα (30) θέσεων εργασίας ώστε να καλύψει τις ανάγκες του σε προσωπικό. Τις θέσεις αυτές κάλυπταν εποχιακοί εργαζόμενοι ή εργαζόμενοι από τα προγράμματα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. Οι συμβάσεις όμως αυτών των ανθρώπων τελειώνουν στις 30 Σεπτεμβρίου. Συνεπώς το αργότερο μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα έπρεπε οι νέοι εργαζόμενοι να έχουν προσληφθεί. Αυτό προϋπέθετε ότι η επιτροπή ελέγχου των δικαιολογητικών θα συνεδρίαζε το καλοκαίρι ανελλιπώς.

Όπως επίσης γνωρίζετε, ως παράταξη καταψηφίσαμε την διαδικασία αυτή. Παρά ταύτα συμμετείχαμε όλο το καλοκαίρι χωρίς να λείψουμε

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Copyright 2011. Auto Insurance Quotes. Powered by Bluefairy