Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΕΤ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ανακοίνωση απευθυνόμενη στους προερχόμενους από την πρώην Probank συναδέλφους, από συγκεκριμένη επικεφαλής παράταξης όπου έκπληκτοι διαβάσαμε, επί λέξει: «…Πρωτοστάτησα στη διαδικασία απεμπλοκής σας από τα προηγούμενα Ταμεία και πετύχαμε την άμεση ασφάλιση σας στο ΤΥΠΕΤ μόλις ενταχθήκατε στην Εθνική….»

Όμως επειδή πιστεύουμε ότι η πληροφόρησή σας πρέπει να βασίζεται στην αλήθεια, σας παραθέτουμε τις δύο ανακοινώσεις του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. του Οκτωβρίου 2013, απ’ όπου αποδεικνύεται ότι όντως κάποιοι πρωτοστάτησαν για την απεμπλοκή των συναδέλφων μας από το ΙΚΑ και την άμεση ένταξή τους στο ΤΥΠΕΤ. Λυπούμαστε βέβαια που θα απογοητεύσουμε αυτούς που όψιμα επιχείρησαν να καπηλευθούν τις ενέργειες

Διαβάστε περισσότερα: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΕΤ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΥΠΕΤ ΧΡΗΣΗΣ 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Στα πλαίσια της πρόσκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΥΠΕΤ και με βάση το άρθρο 19 του καταστατικού, η Εξελεγκτική Επιτροπή διενήργησε γενικό διαχειριστικό έλεγχο για τη χρήση 2016, σύμφωνα  με τις διατάξεις του κλαδικού λογιστικού σχεδίου για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (Π.Δ. 80/97) και την εφαρμοζόμενη ελεγκτική πρακτική που βασίζεται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Οι γενικές μας παρατηρήσεις, τις οποίες θέτουμε υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Γενικής Συνέλευσης του Ταμείου μας είναι οι παρακάτω:

1)      ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  2016

Διαβάστε περισσότερα: ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΥΠΕΤ ΧΡΗΣΗΣ 2016

ΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΙ ΜΙΚΡΑΙ ΔΑΠΑΝΑΙ ΔΑΠΑΝΩΣΙ

(Τις περιουσίες οι μικρές δαπάνες τις εξαφανίζουν)   ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά και την ολοκλήρωση της εθελουσίας, προκύπτει αβίαστα ο προβληματισμός για το μέλλον του ΤΥΠΕΤ.

Όπως επανειλημμένα σας έχουμε ενημερώσει η βιωσιμότητα του Ταμείου εξαρτάται από τον συνδυασμό δύο παραγόντων. Την συστηματική παρακολούθηση των εσόδων, πράγμα ανύπαρκτο μέχρι πρότινος, και την μείωση των δαπανών ώστε αυτές να μην υπερβαίνουν τα έσοδα.

Επίσης σας έχουμε ενημερώσει πως, σε ό,τι μας αφορά, το ΤΥΠΕΤ είναι ένας οργανισμός με διάφορα εργαλεία (Υγείας Μέλαθρον, Οδοντιατρικό, εξωτερικά ιατρεία).

Διαβάστε περισσότερα: ΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΙ ΜΙΚΡΑΙ ΔΑΠΑΝΑΙ ΔΑΠΑΝΩΣΙ

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

                                          ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ            (Νίκος Γκάτσος)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως πολλές φορές σας έχουμε ενημερώσει, μέχρι σήμερα, έχουμε καταθέσει πέντε μελέτες που αφορούν την βιωσιμότητα του Ταμείου. Ξεκινήσαμε από την αρχή ασχολούμενοι με όλες τις δομές του Ταμείου και εξειδικεύσαμε στα πλέον φλέγοντα θέματα. Ειδικά για τα έσοδα, κάθε φορά που άλλαζε ο ασφαλιστικός νόμος, και πάντα μετά από ενδελεχή μελέτη των αλλαγών, εμείς αναπροσαρμόζαμε τις προτάσεις μας ώστε το Ταμείο να μπορέσει να θωρακιστεί.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις όχι μόνο δεν είδαμε από τις παρατάξεις που «κόπτονται» για το αύριο του

Διαβάστε περισσότερα: ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πληροφορηθήκαμε, όπως και σεις, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε με επιστολή του, μεταξύ άλλων και τις κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ από την Τράπεζα για την μακροχρόνια φιλοξενία μεταναστών.

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, ως μόνο αρμόδιο, ούτε που ενοχλήθηκε!

Το γεγονός αυτό δημιουργεί μία σειρά ερωτημάτων στα οποία θα περιμένουμε απάντηση.

  • Γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών δεν χρησιμοποιεί τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου;

  • Γιατί δεν χρησιμοποιεί τις

Διαβάστε περισσότερα: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

Copyright 2011. Auto Insurance Quotes. Powered by Bluefairy